Kinderboekenweek 2012

3 t/m 14 oktober

Hallo wereld! is het avontuurlijke thema van de Kinderboekenweek. Kinderboekenweek 2012 ook in VolkenkundeDit past natuurlijk maar al te goed bij volkenkundige musea. Daar kun je de hele wereld ontdekken zonder een stap over de grens te hoeven zetten! Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden sluiten op zondag 14 oktober samen de week af met een Kinderboekenfeest.

Tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen kinderen tot en met 13 jaar op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk 2012 gratis een van de drie deelnemende musea bezoeken. Ook mogen ze kosteloos meedoen aan alle activiteiten. Het Kinderboekenfeest begint om twaalf uur in de drie musea door met z’n allen te dansen en mee te zingen met het nummer ‘Hallo wereld!’ van Kinderen voor Kinderen. Dit nummer is speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt. Daarna zijn er voorleesmarathons: bekende schrijvers en museummedewerkers lezen voor. Maar de hele middag is er nog meer te doen.

In Museum Volkenkunde luister je naar de spannende kinderlezing over de ontdekkingsreizen die Nederlanders vroeger maakten naar het hoge noorden. Of maak je een praatstok. Wanneer je een praatstok in je hand hebt, net als de Indianen in Noord-Amerika, mag je een verhaal vertellen en moet iedereen luisteren.
In China is een heel oud, enorm groot leger gevonden dat helemaal gemaakt is van klei. Maak in het museum je eigen soldaatje van klei.
Tot slot geeft Tosca Menten, de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk, een grappige voorstelling:
Plofzak Drollemans.

Verhinderd op 14 oktober?

Tijdens de hele Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober kun je gebruik maken van de actie: gratis toegang* tot het Tropenmuseum (BASIS toegang), Afrika Museum en Museum Volkenkunde voor kinderen tot en met 13 jaar op vertoon van een Kinderboekenweekgeschenk.

*Gratis toegang geldt alleen voor kinderen tot en met 13 jaar op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk 2012. Eén gratis toegangskaart per exemplaar van het Kinderboekenweekgeschenk. Alle andere bezoekers betalen de reguliere entreeprijzen. Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties.

Neem een boek mee voor een ander kind!

Niet alle kinderen hebben thuis een volle boekenkast waarin ze kunnen snuffelen. Om deze kinderen ook het plezier van lezen te laten ontdekken, is het Kinderzwerfboek in het leven geroepen. Een landelijke actie die als doel heeft zoveel mogelijk boeken door het land te laten zwerven zodat deze door zoveel mogelijk verschillende kinderen gelezen kunnen worden. Tijdens de Kinderboekenweek zamelt ABN AMRO in de drie musea zwerfboeken in, zodat zoveel mogelijk kinderen van de boeken kunnen genieten.

Hoofdsponsor: