Bezoekersrecord voor ‘DE BOEDDHA’ in Museum Volkenkunde

 

‘DE BOEDDHA: van levensverhaal tot inspiratiebron’ is met bijna 95.000 bezoekers de meest succesvolle tijdelijke tentoonstelling ooit in Museum Volkenkunde. DE BOEDDHA reist door naar het Tropenmuseum in Amsterdam, waar de tentoonstelling vanaf 23 september te zien is.

Directeur Stijn Schoonderwoerd: “Met DE BOEDDHA bereiken we een nieuw hoogtepunt voor Museum Volkenkunde. Het is allereerst fantastisch dat we een steeds groter en breder publiek weten te bereiken. Bijzonder is ook dat deze tentoonstelling nu zal doorreizen naar ons Tropenmuseum in Amsterdam. In de theater- of muziekwereld is dit de gewoonste zaak van de wereld, maar nationaal reizende tentoonstellingen zijn in de museale sector nog uniek. Wij zijn ervan overtuigd dat we in Amsterdam wederom veel publiek zullen trekken.”

Doorreis

Vanaf eind september is DE BOEDDHA te zien in het Amsterdamse Tropenmuseum. De opstelling wordt aangepast aan de nieuwe ruimte, maar de selectie van objecten is grotendeels hetzelfde als in Leiden. In DE BOEDDHA ontdek je hoe het boeddhisme wereldwijd beleefd wordt. Aan de hand van 100 Boeddhabeelden, waaronder unieke internationale topstukken, volg je het levensverhaal van één van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis.

Vanaf oktober in Museum Volkenkunde: WERELD VOL VEREN

Museum Volkenkunde presenteert vanaf 14 oktober de tentoonstelling WERELD VOL VEREN; een spectaculaire en kleurrijke tentoonstelling met een unieke verencollectie afkomstig uit de Amazone, Noord-Amerika en Papoea-Nieuw-Guinea. Vanwege hun grote kwetsbaarheid worden veel van deze topobjecten zelden aan publiek getoond.


Museum over mensen

Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea over mensen. Samen vormen zij de stichting Nationaal Museum van Wereldculturen. In de vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities worden objecten getoond uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze laten zien dat we in deze wereld op de verschillen na hetzelfde zijn: mens.

Persfoto's: 

Bezoekers in DE BOEDDHA

Download JPEG (1.84 MB)