De BankGiro Loterij

Laatste nieuws

Tijdens het Goed Geld Gala 2017, de jaarlijkse bijeenkomst van de BankGiro Loterij, heeft directeur Stijn Schoonderwoerd cheques ter waarde van maar liefst € 568.006,- ontvangen van de BankGiro Loterij. 

Een bedrag dat is opgebouwd uit de jaarlijkse bijdrage als beneficiënt plus de afdracht van het zogenaamde ‘geoormerkt werven’. Dit bedrag is een belangrijke steun in de rug voor de plannen om de musea te vernieuwen en meer collecties te ontsluiten.

Dé cultuurloterij van Nederland

Museum Volkenkunde wordt gesteund door de BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van Nederland. Deelnemers van de BankGiro Loterij maken niet alleen kans op prijzen: de helft van hun inleg is bestemd voor steun aan cultureel erfgoed. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala wordt de bijdrage voor de beneficiënten bekend gemaakt. Een bijdrage die is gebaseerd op de inleg van het jaar ervoor.

Als vaste beneficiënt ontvangt de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen (waar Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde deel van uitmaken) jaarlijks € 500.000,-. Dat bedrag wordt besteed aan bijzondere aankopen, verbeteren van de publieksfaciliteiten, museumzalen en –inrichting, en aan de ontwikkeling van grote tentoonstellingen.

Speciale lotenactie

Een team medewerkers van de BankGiro Loterij staat tijdens weekenden en op drukke dagen paraat om bezoekers kennis te laten maken met de mogelijkheid om speciaal voor dat ene museum mee te spelen. Het gaat hierbij om ‘geoormerkte loten’. Dat betekent dat u dat een specifiek museum een warm hart toedraagt, het museum direct ondersteunt en bovendien kans maakt op prijzen uit de loterij.1 Van elk verkocht lot gaat € 6,75 direct naar het museum. Er zijn 14 trekkingen per jaar en aan het einde is er een surprise trekking.

1 Deelname aan de loterij verloopt per automatische incasso. Beëindiging van deelname kan altijd per direct per telefoon, post of via internet. Wanneer u niet opzegt, speelt u maandelijks mee.

Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde en de BankGiro Loterij

Met de jaarlijkse bijdrage van de BankGiro Loterij gebeuren mooie dingen. Zo is de recente bijdrage van de BankGiro Loterij een belangrijke steun in de rug van de plannen om de musea te vernieuwen en meer collectie te ontsluiten. Behalve de structurele jaarlijkse uitkering, stelt de BankGiro Loterij ook geld beschikbaar voor ‘extra projecten’. Dat geld komt van de zogenaamde dertiende trekking. De ontwikkeling van de digitale BGL-explorer is hierdoor bijvoorbeeld mogelijk gemaakt.

BankGiro Loterij VIP-KAART

Als deelnemer van de BankGiro Loterij wint en beleeft u meer! Met de VIP-KAART krijgt u gratis toegang tot Museum Volkenkunde, Tropenmuseum en Afrika Museum!

BankGiro Loterij - de geschiedenis

De BankGiro Loterij is het grootste private cultuurfonds in Nederland en ook de oudste goede-doelenloterij. Het begon allemaal in 1961 met de SUS loterij. SUS staat voor: Sla Uw Slag. Na enkele naamswijzigingen uitgegroeid tot wat ze nu is: dé cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij wil cultuur in Nederland behouden en bevorderen. Daartoe steunt de BankGiro Loterij musea, monumenten en andere organisaties die actief zijn op het terrein van cultureel erfgoed.

Speel mee met de BankGiro Loterij en steun Museum Volkenkunde. Zie www.bankgiroloterij.nl.