Outdoor cinema: Summer Wars - 23 september

Op zaterdag 23 September (tussen 21:30 - 23.30 uur) organiseren wij als onderdeel van het Manga weekend een vertoning van de anime filmhit Summer Wars. Buiten in de museumtuin kruip je lekker weg in een zitzak om op groot scherm deze bijzondere anime film te bekijken.

Deze Japanse geanimeerde romantische science fiction film uit 2009, geregisseerd door Mamoru Hosoda is geschreven door Satoko Okudere aan de hand van een verhaal van Hosoda.

De storyline van de film is als volgt: wanneer de timide 11e klasser en wiskundegenie Kenji Koiso door de ouderejaars en zijn geheime crush Natsuki wordt uitgenodigd voor een ‘zomerbaantje’ bij haar familie twijfelt hij geen moment. Natsuki’s familie, de Jinnouchi clan, gaat terug tot het Muromachi tijdperk (1336 tot 1573), komt samen om de 90e verjaardag van oma Sakae te vieren. Daar komt Kenji er achter wat zijn ‘zomerbaantje’ inhoudt: hij moet Natsuki’s verloofde spelen tijdens deze familiebijeenkomst.

Terwijl Kenji probeert de schijn op te houden voor Natsuki’s familie ontvangt hij een vreemd wiskundig probleem via zijn telefoon, waarvan hij als wiskundegenie niet kan laten om deze op te lossen. Het blijkt alleen dat de oplossing van de mysterieuze puzzel een hack veroorzaakt in de virtuele internetwereld Oz. Nu is de taak aan Kenji en zijn nieuwe familie om de hacker te stoppen en de virtuele en echte wereld te redden.

Nb. De film wordt vertoond in het Japans met Nederlandse ondertiteling.

Online tickets

Je kunt via deze link een ticket kopen voor de film op zaterdagavond. De combi-ticket: COOL JAPAN entree avond + outdoor cinema ticket is helaas al uitverkocht. Het losse ticket voor de film kost 10 euro, deze is nu nog te boeken, maar de laatste kaarten gaan snel, op=op. 

Trailer Summer Wars

 

Saturday 23 September 2017