Kleine tentoonstellingen

Huidig aanbod, tijdelijke tentoonstellingen

Naast de grote tentoonstellingen zijn er ook diverse kleinere tentoonstellingen in ons museum te zien, de 'galerij-tentoonstellingen'. Van onderstaande tentoonstellingen kunt u momenteel in Museum Volkenkunde komen genieten: 


Heritage in transition

maart 2017 - juli 2017

Aan de hand van 34 indrukwekkende foto’s brengt fotograaf Isabelle Boon in beeld hoe oude koloniale panden in Jakarta en Semarang in onze tijd nog steeds een rol spelen in het dagelijks leven van veel mensen. Lees meer over deze tentoonstelling.


Canadese Inuit Kunst

maart 2017 - januari 2018

In 2017 viert Canada zijn 150-jarig bestaan met de nadruk op diversiteit, verzoening met de inheemse bevolking, klimaatverandering en jongeren. Dit is aanleiding voor een bijzondere galerijtentoonstelling over een van de inheemse bevolkingsgroepen van Canada, de Inuit. Lees meer over deze tentoonstelling


Topstukken onder de loep

november 2016 t/m 7 januari 2018

De uitkomsten van recent onderzoek naar drie topstukken uit de collectie Midden- en Zuid-Amerika zijn vanaf nu te zien in de galerijtentoonstelling ‘Topstukken onder de loep’. Een boeiend verslag van drie speurtochten en opmerkelijke uitkomsten aan de hand van de originele voorwerpen en wetenschappelijke documentatie. Nu al veel besproken, is de Mixteekse schedel, een opmerkelijk object uit te collectie. High-tech technieken leren ons veel over de herkomst van dit object. Lees meer over deze tentoonstelling


Schatten uit het depot: Indonesische bronzen

Van 16 juli 2016 t/m 30 juni 2019

Voor de eerste keer toont Museum Volkenkunde een bijzondere verzameling voorwerpen die normaal in depot verblijven: de Indonesische bronzen. Ontdek meer dan 200 verborgen schatten. Lees meer over deze tentoonstelling.


De bedevaart naar Mekka

Verlengd t/m 7 januari 2018

De bedevaart naar Mekka - Museum Volkenkunde

Voor een kwart van de wereldbevolking is Mekka de plaats waar je één keer in je leven geweest moet zijn. Dagelijks richten moslims over de hele wereld zich in gebed tot de heilige stad. Lees meer over deze tentoonstelling.


Van Mali naar Memphis, en terug

Verlengd t/m 7 januari 2018

Mali naar Memphis - Museum Volkenkunde

In de galerijtentoonstelling ‘van Mali naar Memphis, en terug’ maak je een muzikale wereldreis. Ontdek de verschillende muziekstijlen en laat de muziek voor zich spreken. Lees meer over deze tentoonstelling.