MuseumMaatje

Tot en met december 2016

Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde bieden vluchtelingen gratis museumbezoek

Samen genieten van mooie voorwerpen, met elkaar praten over overeenkomsten en verschillen in culturen: dat is wat het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde met de nieuwe actie MuseumMaatje bieden. Vluchtelingen mogen samen met de vrijwilligers die hen begeleiden gratis een bezoek brengen aan deze drie musea. VluchtelingenWerk Nederland verzorgt de koppeling tussen vluchteling en vrijwilliger binnen een traject van begeleiding of coaching.


“De verhalen die de museumstukken met zich meedragen, vormen voor de vluchtelingen en onze vrijwilligers een mooie aanleiding om ervaringen uit te wisselen en de Nederlandse taal te oefenen.”
Dorine Manson, Vluchtelingenwerk


Verbinding tussen mensen

Door het aanbieden van een gratis museumbezoek nodigen de drie musea vluchtelingen en de vrijwilligers die hen begeleiden of coachen uit om elkaar hun eigen verhaal te vertellen of simpelweg te genieten van alle prachtige objecten. De drie musea tonen voorwerpen uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. 

Samen gratis naar het museum

VluchtelingenWerk Nederland coördineert de distributie van de vouchers. De actie MuseumMaatje loopt t/m december 2016.

Interesse?

Heeft u duurzaam contact met een vluchteling, buiten een traject van Vluchtelingenwerk Nederland, en wilt u samen het museum bezoeken? Dan kunt u contact opnemen met Lisa Kleeven, Coördinator Educatie: lisa.kleeven@wereldculturen.nl.

Logo Vluchtelingenwerk