Reis door de wereld in 80 minuten - zomervakantie

 

De zomervakantie vier je in Museum Volkenkunde!

De hele zomer kun je zeven dagen per week terecht in en om het museum. Er is van alles te doen: met een rugzak vol opdrachten ga je op pad voor de ‘Reis door de wereld in 80 minuten’ en kom je alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen. Buiten op het museumterrein kun je XXL schaken of mikado spelen of een werelds bouwwerk maken aan de zandtafel.

Op zaterdag en zondag kun je voor €5,- deelnemen aan de begeleide editie van de reis door de wereld: het is alsof je echt op vakantie bent met een rugzak om, je eigen wereldpaspoort op zak en een reisbegeleider die je allerlei interessants vertelt. Al je zintuigen worden aangesproken op deze reis. Onderweg maakt de reisbegeleider foto’s met een polaroid camera, waarvan je er na afloop eentje mee krijgt. De reis eindigt in het Wereld Lab met een werelds opkikkertje en de workshop Japanse karpers of lucky stars maken.

Sla de grote tentoonstelling COOL JAPAN niet over! De bijbehorende barcode route maakt het extra leuk. En er is nog meer te doen: kleur- en speurroutes, Superkrachten verzamelen of maak een ritje in de Wilde Bus. 

van 8 juli t/m 27 augustus
zaterdag en zondag start 11:00 uur | toeslag €5,00 op regulier museumentree (de rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar)
maandag t/m vrijdag | start ieder gewenst moment | regulier museumentree

Aanmelden niet nodig, beperkt aantal plaatsen

Friday 16 June 2017