Praktische informatie

 

Wij verzoeken u om uw schoolbezoek uiterlijk drie weken van tevoren aan te melden bij het museum. Dit kunt u telefonisch doen via 088 0042 830 of via het boekingsformulier.

Tijden

Schoolgroepen zijn welkom binnen de volgende tijdsblokken:

  • tijdsblok 1: 09.30 - 11.00 uur
  • tijdsblok 2: 11.00 - 12.30 uur
  • tijdsblok 3: 13.30 - 15.00 uur

Manieren van betalen

De kosten voor uw museumbezoek kunt u op de volgende manieren betalen:

  • contant of per pin bij de kassa
  • per weborder: de cultuurkaartgegevens (kaartnummer en naam kaarthouder) moeten drie weken van tevoren zijn doorgegeven, de weborder moet door de school zijn goedgekeurd voor aanvang van het bezoek
  • op rekening: u ontvangt een factuur na afloop van uw bezoek, hiervoor wordt € 25,- aan administratiekosten in rekening gebracht

Annulering of wijziging 

Tot drie werkdagen voor de geplande bezoekdatum kunt u kostenloos annuleren of wijzigen. Daarna brengen wij het volledige bedrag in rekening. 


Bereikbaarheid

Adresgegevens en routebeschrijving vindt u hier.

Voordelig busvervoer voor het onderwijs

Bovo Tours biedt scholen in de regio van Leiden korting aan op het busvervoer naar Museum Volkenkunde. Neem voor meer informatie, prijzen en boekingen contact op met Bovo Tours

Voordelig reizen met de NS en GVB

NS, GVB en CJP bieden de Schooltoer aan. Met de Schooltoer reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, met een fikse korting in de daluren met NS. Meer informatie is te vinden op de website van CJP en tickets kunnen via de CJP-webshop Schooltoer.nl worden gekocht.


Toegankelijkheid voor leerlingen met een beperking

Voor leerlingen met een fysieke beperking is het museum goed toegankelijk. Wij verzoeken u om bij de boeking duidelijk te vermelden dat er leerlingen meekomen met een fysieke- of leerbeperking.


Cultuurkaart

Schoolgroepen uit het voortgezet onderwijs kunnen het museumbezoek ook voldoen met de cultuurkaart. Deze persoonsgebonden digitale kaart mag voor collectieve en individuele bezoeken gebruikt worden.

Wist u dat het besteden van het saldo op de cultuurkaart niet voorbehouden is aan ckv-docenten? Alle docenten kunnen hierop aanspraak maken voor een museumbezoek.

Acties

  • Docenten kunnen gratis het museum bezoeken om zich voor te bereiden op een bezoek met hun groep. Wel graag even aanmelden op: reserveren@volkenkunde.nl.
  • Scholen in regio Leiden kunnen gratis naar het museum in het kader van Museum en School.