Reserveren schoolgroepen/ Praktische informatie

Reserveren en informatie

Reserveer jouw schoolbezoek aan het Museum Volkenkunde via ons online formulier. Maak een keuze uit de volgende soorten onderwijs:

Basisonderwijs
Voortgezet onderwijs

Voor meer informatie en om een (groeps)bezoek te reserveren, kun je bellen met onze reserveringslijn: 088 00 42 830, op maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Of stuur een e-mail naar: reserveren@volkenkunde.nl.


Voordelig vervoer

  • Bovo Tours biedt scholen in de regio van Leiden korting aan op het busvervoer naar het Museum Volkenkunde. Neem voor meer informatie, prijzen en boekingen contact op met Bovo Tours.
  • NS, GVB en CJP bieden de Schooltoer aan. Met de Schooltoer reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs met een fikse korting in de daluren met NS. Of in het hele netwerk van GVB Amsterdam. Meer informatie is te vinden op de website van CJP en tickets kunnen via de CJP-webshop Schooltoer.nl worden gekocht.

Begeleiders

De toegang voor begeleiders van onderwijsgroepen is gratis. Hieronder staat het minimale aantal begeleiders per groep; meer begeleiders zijn altijd welkom.

Basisonderwijs: 1 begeleider per 6 kinderen
Voortgezet onderwijs: 1 begeleider per 10 kinderen


Tijden

Schoolgroepen zijn welkom binnen de volgende tijdsblokken:

  • tijdsblok 1: 09.15 - 10.45 uur
  • tijdsblok 2: 11.00 - 12.30 uur
  • tijdsblok 3: 13.30 - 15.00 uur

Deze tijdsblokken worden gehanteerd als indicatie. In overleg kunnen de programma´s op andere tijden worden geboekt.


Eten en drinken

Eten en drinken is alleen toegestaan in de ontvangstruimte in het entree gebied en in de museumtuin.


Toegankelijkheid

Voor leerlingen met een fysieke beperking is het museum goed toegankelijk. Wij verzoeken je om bij de boeking dit duidelijk te vermelden.


Manieren van betalen

De kosten voor uw museumbezoek kunt u op de volgende manieren betalen:

  • contant of per pin bij de kassa
  • per weborder: de cultuurkaartgegevens (kaartnummer en naam kaarthouder) moeten drie weken van tevoren zijn doorgegeven, de weborder moet door de school zijn goedgekeurd voor aanvang van het bezoek
  • op rekening: u ontvangt een factuur na afloop van uw bezoek, hiervoor wordt € 25,- aan administratiekosten in rekening gebracht

Annulering of wijziging 

Tot drie werkdagen voor de geplande bezoekdatum kunt u kostenloos annuleren of wijzigen. Daarna brengen wij het volledige bedrag in rekening. 


Acties

  • Docenten kunnen gratis het museum bezoeken om zich voor te bereiden op een bezoek met hun groep. Wel graag even aanmelden op: reserveren@volkenkunde.nl.
  • Scholen in regio Leiden kunnen gratis naar het museum in het kader van Cultuureducatiegroep.