Partners

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij keert jaarlijks dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen uit aan meer dan vijftig musea waaronder het Museum Volkenkunde. Hiermee kan het Museum Volkenkunde bijvoorbeeld belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op onze collectie.

Lees meer over de BankGiro Loterij


Reisorganisatie Djoser

Djoser organiseert al 30 jaar actieve rondreizen wereldwijd. Zo wordt individuele vrijheid met het gemak van een groepsreis gecombineerd. Djoser organiseert geregeld informatiedagen waaronder in het Museum Volkenkunde. 


Stichting Volkenkundige Collectie Nederland

Op de website van de Stichting Volkenkundige Collectie Nederland vindt u een scala aan informatie van en over de verschillende volkenkundige musea in Nederland. Zo kunt u bijvoorbeeld de collecties van de verschillende musea via één database online raadplegen.


Wikimedia Commons

Wikimedia Commons, de beeldbank van de online encyclopedie Wikipedia bevat afbeeldingen van Museum Volkenkunde. In Wikimedia Commons is het toegestaan om bestanden vrij te kopiëren, gebruiken en te wijzigen. Voorwaarden zijn wel dat de bron en de auteur worden vermeld en het bestand onder dezelfde voorwaarden verder wordt verspreid.


Geheugen van Nederland

Het Geheugen van Nederland toont deelcollecties van Museum Volkenkunde. 


Virtual Collection of Masterpieces

Voor de Virtual Collection of Masterpieces hebben meer dan tachtig musea wereldwijd een selectie gemaakt van vijfentwintig meesterwerken uit hun eigen collectie. Op de VCM-website vindt u ook een overzicht van meesterwerken uit Museum Volkenkunde.