Restaurant en Winkel

Café Abel

Goed nieuws voor alle liefhebbers van een kop écht lekkere koffie of een glas Dragon Pearl thee: ons nieuwe museumcafé Abel, genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Abel Tasman, ligt aan de Steenstraat, op de route naar het station. Café Abel werkt samen met This Side Up, een online platform waarop koffiebranders direct met koffieboeren in Oost-Afrika in contact komen en direct met elkaar kunnen handelen. This Side Up zorgt ervoor dat de koffieboer een eerlijke prijs krijgt en bekijkt samen met hen wat er nodig is om nog betere koffie te produceren. Voor de echte veeldrinkers: de koffiebonen zijn ook los bij ons te koop!

Let op: Bij besteding van twee drankjes naar keuze krijg je bij Cafe Abel een glaasje limonade voor de kinderen cadeau! Dat is altijd mooi meegenomen!


Museumcafé

Even bijkomen van het museumbezoek?  Dat kan in het sfeervolle museumcafé. Geniet van de lekkerste koffie en thee uit de hele wereld en proef het brood en beleg van de lokale ondernemers uit de stad Leiden. Op de kaart staat o.a. brood met Leidsche kaas, tomaat en pompoenpitjes, brood met rauwe ham, sla en tomaatjes en brood met huisgemaakte humus.


Museumshop

Op zoek naar iets bijzonders? We hebben een shop vol exclusieve sieraden, boeken, bijzondere Boeddhabeelden, cadeautjes voor jezelf of een dierbare en nog veel meer moois. De shop is ook zonder museumentree te bezoeken. In de shop vind je nu ook aansluitend bij de tentoonstelling SIERADEN, die vanaf 13 december te zien is, allerlei unieke accessoires. Van een deel zijn we het enige verkooppunt in Nederland.Meer informatie: museumshop@wereldculturen.nl