Restaurant en Winkel

Café Abel

Goed nieuws voor alle liefhebbers van een kop écht lekkere koffie of een glas Dragon Pearl thee: ons nieuwe museumcafé Abel, genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Abel Tasman, ligt aan de Steenstraat, op de route naar het station. Café Abel werkt samen met This Side Up, een online platform waarop koffiebranders direct met koffieboeren in Oost-Afrika in contact komen en direct met elkaar kunnen handelen. This Side Up zorgt ervoor dat de koffieboer een eerlijke prijs krijgt en bekijkt samen met hen wat er nodig is om nog betere koffie te produceren. Voor de echte veeldrinkers: de koffiebonen zijn ook los bij ons te koop!


Museumcafé

Even bijkomen van het museumbezoek?  Dat kan in het sfeervolle museumcafé. Geniet van de lekkerste koffie en thee uit de hele wereld en proef het brood en beleg van de lokale ondernemers uit de stad Leiden. Op de kaart staat o.a. brood met Leidsche kaas, tomaat en pompoenpitjes, brood met rauwe ham, sla en tomaatjes en brood met huisgemaakte humus.


Museumshop

Op zoek naar iets bijzonders? We hebben een shop vol exclusieve sieraden, boeken, bijzondere Boeddhabeelden, give away's en nog veel meer moois. De shop is ook zonder museumentree te bezoeken. Bijvoorbeeld om even een bijzonder cadeautje te komen halen. In de shop vind je nu ook, geheel in het teken van de nieuwste tentoonstelling Wereld vol Veren, ook allerlei leuke veren items.

Nieuw in onze museumshop; sjaals van duurzaam fashion label Reblend

Met trots kondigen we een unieke samenwerking aan tussen het duurzame fashion label ReBlend en het Tropenmuseum, Museum Volkenkunde en Afrikamuseum. Samen ontwikkelden we een serie sjaals met ontwerpen die zijn gebaseerd op collectie stukken en veelgebruikte patronen uit verschillende wereld delen, zoals Japan, Indonesië & Afrika. Wat de stoffen van ReBlend zo bijzonder maakt is dat 'textielafval' gebruikt wordt als grondstof voor nieuw hoogwaardig textiel voor mode. Oftewel oude materialen worden tot nieuwe stoffen geblend. Mooi initiatief toch? De verschillende sjaals zijn o.a. te koop in onze museumshop.

Meer informatie: museumshop@wereldculturen.nl