Rondleidingen en groepsbezoek

Op zoek naar een leuke activiteit voor een groep? Bij Museum Volkenkunde bent u aan het juiste adres! Tijdens openingstijden bieden wij een divers aanbod van rondleidingen, demonstraties en workshops voor diverse groepsgroottes. Luister naar de verhalen achter de objecten tijdens één van onze interactieve rondleidingen. Deze rondleidingen zijn te boeken bij de vaste tentoonstelling en bij tijdelijke tentoonstellingen.


Indien u een activiteit wilt boeken of vragen heeft over het aanbod kunt u contact opnemen met de afdeling reserveringen via 088 0042 830. Het groepstarief geldt voor groepen van 10 personen of meer. U kunt uit onderstaande onderdelen een eigen programma samenstellen. 


Rondleidingen

Laat de museumobjecten tot leven komen met een speciale rondleiding. Geïnteresseerd in een bepaald gebied of thema? De mogelijkheden zijn divers. Zo kunt u kiezen uit de thema's kleding, sieraden, boeddhisme, rituelen of topstukken. Maar een rondleiding over één of meerdere zalen behoort ook tot de mogelijkheden.

duur: 1 uur
groepsgrootte: max 15 personen
kosten: € 60,00 (di t/m vrij) (excl. museumentree)
€ 72,00 (za, zo en feestdagen) (excl. museumentree)

 


Workshops

Tekenworkshop Boeddhisme of Islam

Beeldend kunstenaar en vakdocent Tineke Jacobs verzorgt de creatieve tekenworkshops Boeddhisme en Islam. De tekenworkshop Boeddhisme vindt plaats in de Boeddhazaal waar de Boeddhabeelden nagetekend worden. Bij de workshop Islam wordt een sterpatroon op doek gemaakt. Er wordt gecombineerd gewerkt: tekenen, schilderen, stempelen en eventueel borduren. Het maken van een gezamenlijk kunstwerk, bijvoorbeeld in het kader van teambuilding, behoort ook tot de mogelijkheden.

duur: 1 uur
groepsgrootte: max 15 personen
kosten: € 125,00 (excl. materiaalkosten à 2,50 p.p. en museumentree)


Salsa dans

Zwoele klanken en sensuele bewegingen: laat u meevoeren naar Midden- en Zuid-Amerika met de workshop Salsa dans. Onze ervaren docent laat u genieten van deze prachtige dans en leert u in dit uur al heerlijk meedansen op de aanstekelijke ritmes.

duur: 1 uur
groepsgrootte: max 15 personen
kosten: € 125,00 (excl. museumentree)

 


Balinese gamelan

Onder begeleiding van gamelandocent Henry Nagelberg speel je met elkaar een melodie op de instrumenten van de Balinese Gong Kebyar. Dit gamelanorkest bestaat uit verschillende slaginstrumenten, die rijk versierd zijn met houtsnijwerk van mensen, demonen, en dieren uit hindoeistisce verhalen. kenmerkend voor gamelanmuziek is het hoge tempo, de abrupte overgangen en een ongekende dynamiek. De instrumenten van dit orkest hoor je nooit alleen, maar altijd in samenspel. Het draait in deze workshop dus om samenwerking! Een combinatie met een workshop Balinese dans (sierlijke moves uit Bali) is mogelijk.

duur: 1 uur
groepsgrootte: max 19 personen
kosten: € 125,00 (excl. museumentree)

 


Balinese dans

Via dans een verhaal vertellen, dat leert u in de workshop Balinese dans. Yvonne en Els van Beukering (dansgroep Sinar Bulan) laat de deelnemers kennismaken met verschillende Balinese dansfiguren en -houdingen. Tijdens de les waant u zich een uur lang op Bali.

duur: 1 uur
groepsgrootte: max 15 personen
kosten: € 125,00 (excl. museumentree)

 


Afrikaanse djembé

Afrikaanse djembé staat voor aanstekelijke ritmes. Percussiedocen John May (van Circle Percussion) leert u de basisslagen van djembé spelen en uiteindelijk speelt de groep gezamenlijk een Afrikaans ritme. Een energieke workshop met een geweldig eindresultaat!

duur: 1 uur
groepsgrootte: max 15 personen
kosten: €125,00 (excl. museumentree)

 


Afrikaanse dans

Met opzwepende beats voert dansdocent Regilio Sedoc u mee naar warm en kleurrijk Afrika. De dansbewegingen, waarbij je je hele lichaam gebruikt, brengen u in nauw contact met moeder aarde. Afrikaanse dans is echter veel meer dan lekker vrij bewegen op muziek. In Afrika maken de mensen via dans contact met goden en voorouders. Ook vertellen ze er verhalen mee. Er wordt gedanst op feesten en begrafenissen maar zeker ook gewoon voor de lol. Een workshop voor jong en oud!

duur: 1 uur
groepsgrootte: max 15 personen
kosten: € 125,00 (excl. museumentree)

 


Maori Haka

De imponerende Haka, een krijgsdans van de oorspronkelijke bewoners uit Nieuw-Zeeland, de Maori’s, is een combinatie van zang en dans. Zelfs het nationale rugbyteam, the All Blacks, voert deze dans uit voor hun wedstrijden, om zo hun tegenstanders angst in te boezemen. Op het ritme van stampende voeten, wordt met de ogen gerold en de tong uitgestoken tot een dreigend geheel. Hoe dit precies gaat en met welke woorden, leren de deelnemers tijdens deze workshop.

duur: 1 uur
groepsgrootte: max 15 personen
kosten: € 125,00 (excl. museumentree)