花見 - Sakura Picknick in de Museumtuin

In de tuin van Museum Volkenkunde staan een aantal prachtige kersenbloesems (Sakura), die tot bloei komen vanaf eind maart tot en met mid april. In Japan is het een gebruik om tijdens deze bloeiperiode te picknicken onder de kersenbloesems en daarmee de komst van de lente te vieren! We nodigen je dan ook graag uit om je eigen picknick mand en kleed mee te nemen en de lente te vieren in die periode. En uiteraard warm te lopen voor de grote tentoonstelling COOL JAPAN, die je vanaf 14 april kunt bezoeken.

Datum: Wanneer de kersenbloesems in bloei staan (eind maart/begin april)

Tijd: Iedere dag tijdens museumtijden

Locatie: Museumtuin Museum Volkenkunde

Toegang: Gratis

Sakura?

Het Japanse festival hanami (花見, ‘cherry-blossom viewing’) markeert de start van de lente. Volgens traditie vieren families en vrienden dit met een picknick onder de kersenbomen, Sakura, die in bloei staan. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wordt er gegeten, gedronken, muziek gemaakt en geluisterd.

Omdat de kersenbomen slechts een week per jaar bloeien, wordt het sakura zensen (桜前線, ‘cherry blossom front’) nauwlettend in de gaten gehouden. Alle grote Japanse nieuwsmedia berichten wanneer de de bloemknoppen openspringen, zodat door het hele land hanami-festiviteiten kunnen worden gepland. In Nederland bloeit de sakura doorgaans eind maart of begin april. De korte bloeitijd maakt een Sakura Picknick in de Museumtuin extra bijzonder. We houden je, via deze Facebook-pagina, graag op de hoogte van dit prachtige bloeiproces. Neem je kleedje en picknickmand mee zodra de kersenbloesems roze kleuren en vier de lente in de museumtuin van Museum Volkenkunde!

 

 

Friday 31 March 2017 to Friday 14 April 2017