Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van het museum?

Kijk voor de openingstijden hier.

Is het museum makkelijk te bereiken?

Het museum ligt op enkele minuten lopen van Leiden Centraal Station en in de buurt zijn diverse parkeermogelijkheden. Klik hier voor uitgebreide informatie.

Wat valt er te zien?

Op dit moment is de tentoonstelling Sieraden te bewonderen in het museum. Ook zijn er altijd kleine, tijdelijke tentoonstellingen te bekijken. Dit alles naast de vaste collectie natuurlijk!

Mag ik fotograferen in het museum?

Fotograferen is toegestaan zonder het gebruik van een flits of statief en alleen voor niet-commerciële doeleinden. Voor commerciële fotografie dient u contact op te nemen met de afdeling PR.

Worden er rondleidingen gegeven in het museum?

Op de pagina rondleidingen en groepsbezoekpagina staan de mogelijkheden.

Kan ik met een groep het museum bezoeken?

Zeer zeker. Groepen groter dan 10 personen krijgen zelfs korting. U kunt ook een speciale rondleiding of workshop boeken voor een groep, zie: rondleidingen en groepsbezoek.

Hoe zit het met mindervaliden?

Het museum is goed toegankelijk voor bezoekers met een lichamelijke beperking. Zo zijn de verschillende verdiepingen met de lift te bereiken en gaan de deuren automatisch open. We beschikken ook over rolstoelen die vrij te gebruiken zijn voor onze gasten. Een eventuele begeleider betaalt geen museumentree. Als u op de dag van het bezoek telefonisch contact opneemt met het museum kunt u uw auto op het museumterrein parkeren.

Rolstoel & scootmobiel

Museum Volkenkunde is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn geen drempels en de lift brengt u naar alle verdiepingen. Het museum heeft ook enkele duwrolstoelen ter beschikking. Het is helaas niet mogelijk om het museum met een scootmobiel te bezoeken.

Hoe blijf ik op de hoogte van activiteiten, tentoonstellingen en leuke nieuwtjes?

Maandelijks stuurt het museum een digitale nieuwsbrief voor volwassenen en kinderen. Museum Volkenkunde is ook te volgen op Facebook en Twitter.

Is het mogelijk om een ruimte te huren voor bijvoorbeeld een vergadering of feest?

Er zijn diverse mogelijkheden. Het complete overzicht vindt u op de zaalverhuurpagina.

Hoe kom ik aan persinformatie?

Persberichten, persfoto's en overige informatie zijn te vinden op de perspagina.

Kan ik digitaal in de collectie van het museum kijken?

Museum Volkenkunde staat wereldwijd bekend om de goede omschrijving van de museumobjecten. Voorwerpen zijn te bekijken in onze digitale catalogus.

Kan ik stage lopen of vrijwilligerswerk doen?

Er zijn regelmatig mogelijkheden om stage te lopen of om op vrijwillige basis in het museum aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie op de vacaturepagina.

Zijn er vacatures in het museum?

Alle vacatures staan op de vacaturepagina.