Voorjaarsvakantie - 18 februari t/m zondag 5 maart

18 februari t/m zondag 5 maart

Kom veren spotten bij Museum Volkenkunde

Kom in de voorjaarsvakantie naar het Museum Volkenkunde en doe mee met diverse leuke activiteiten rond de tijdelijke tentoonstelling  ‘Wereld vol Veren’. Als een echte verenspotter ontdek je met je verrekijker de mooiste veren uit alle hoeken van de wereld. Ontmoet Edoardo uit Mexico met zijn indrukwekkende hoofdtooi. Maak een eigen hoofdtooi of dromenvanger, loop mee met rondleiding over deze prachtige tentoonstelling.

Natuurlijk kun je ook Superkrachten verdienen en in het nieuwe Wereld Lab de Superkrachten-game spelen. De allerkleinsten kunnen op pad met een kleur- en speurkaart én een fantasieritje maken in de Wilde Bus.


Bekijk hier het volledige programma*


Verenhanger maken | Familieworkshop
18, 20, 22, 24, 26 & 28 februari  en 2 & 4 maart

Wist je dat je schilderijen kunt maken met veren? Met secuur knip en plakwerk kun je de meest prachtige creaties maken. Edoardo Ramos Anaya heeft verenschilderijen onderzocht en een workshop ontwikkeld, gebaseerd op de originele techniek. Je gaat aan de slag met echte veren en traditionele lijm.
Maximaal 15 deelnemers per ronde / inschrijven bij de kassa / gratis activiteit / vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene/ Atelier WereldLab.


Dromenvanger maken | Familieworkshop
19, 21, 23, 25 & 27 februari en 1, 3  & 5 maart

Een dromenvanger is een traditioneel object, oorspronkelijk afkomstig van de Ojibweg uit Noord-Amerika. Een dromenvanger waakt over je als je ligt te slapen. Leuke dromen worden door de dromenvanger doorgelaten en slechte dromen  blijven erin hangen. Maak jouw eigen dromenvanger tijdens de voorjaarsvakantie en hang het boven jouw bed!
Maximaal 15 deelnemers per ronde / inschrijven bij de kassa /  gratis activiteit / vanaf 8 jaar/ Atelier WereldLab


Vederlichte en vliegensvlugge familieverhalen | Rondleiding
Alle dagen 18 februari t/m 5 maart 2017

Luister naar prachtige verhalen over vogels en veren, zoals een verhaal over de Maya's over het kiezen van de koning der vogels. En heb je altijd al willen weten waarom een struisvogel niet vliegt? Ook dat kom je te weten tijdens deze familieverhalen. De rondleiding is op alle dagen bij te wonen. Een speciale editie van deze rondleiding vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 26 februari, zaterdag 4 en zondag 5 maart. Op deze dagen draagt conchero en verhalenverteler Edoardo Ramos een hele bijzondere verentooi. Mis dit niet. Het door hemzelf gemaakte kostuum is geïnspireerd op de traditionele kostuums van de Azteken.
Gratis activiteit / alle leeftijden/ verzamelen bij beginzaal tentoonstelling “wereld vol veren”


Kijktour Verenspotten | Doorlopende activiteit
Alle dagen 18 februari t/m 5 maart 2017

Als een echte verenspotter ontdek je met je verrekijker de mooiste veren uit alle hoeken van de wereld. Je notitieboekje staat vol met vragen, opdrachten en leuke weetjes. En als je de laatste hersenkraker uit het boekje weet op te lossen, heb je een gratis limonade verdiend!
Doorlopend tussen 10.00-17.00 uur / geen maximum aantal deelnemers / de kijktocht inclusief verrekijker verkrijgbaar bij de kassa à € 1,00 / vanaf 8 jaar


Versier de vogel | Doorlopende activiteit
Alle dagen 18 februari t/m 5 maart 2017

In het Wereld Lab kun je op ieder moment van de dag aan de slag met het bewerken van papieren veren om een grote sprookjesachtige vogel mee te versieren.
Doorlopend tussen 10.00-17.00 uur /  geen maximum aantal deelnemers / gratis activiteit / alle leeftijden / WereldLab


Museum Dobbelspel | Familie Dobbelspel
Alle dagen: 18 februari t/m 5 maart 2017

Werp jezelf door het museum! Door samen met je familie te dobbelen, spannende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij onze voorwerpen kijk je nooit meer hetzelfde naar collectiestukken. Het Museum Dobbelspel voert je op een speelse manier door het hele museum. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Kies een ruimte, werp om de beurt de dobbelsteen in het doosje en laat je verrassen.

Verkrijgbaar bij de kassa / 4 t/m 99 jaar


 

Saturday 18 February 2017 to Sunday 5 March 2017