Voortgezet onderwijs

Ga met uw klas op reis
Een bezoek met uw klas aan het Museum Volkenkunde is een reis langs objecten en mensen - door de wereld en de tijd. Onze educatieve programma’s laten zien wat ons wereldwijd als mensen verbindt. Leerlingen worden actief en persoonlijk betrokken en ze kunnen een verbinding maken met hun eigen leefwereld. 

 

Bekijk ons educatief aanbod

Hieronder kunt u al onze educatieve programma's bekijken.
Of u download hier onze digitale brochure. 

Wilt u reserveren?
Dat kan via ons online reserveringsformulier. Of u contact met ons opnemen via 088 00 42 830 of reserveren@volkenkunde.nl.

 

Aansluiting onderwijs

Het onderwijsaanbod sluit aan bij belangrijke leerdoelen uit het voortgezet onderwijs, zoals cultuurverschillen in Nederland, reflecteren op kunstzinnig werk, leren kijken naar kunst. Ook zijn er raakvlakken met geografische basiskennis, levensbeschouwing, geschiedenis en de kunstvakken dans, muziek en beeldend. Bij veel programma’s bieden we aanvullend lesmateriaal, ter voorbereiding of verwerking van het museumbezoek. Heeft u een specifiek verzoek? Neem dan gerust contact met ons op, wij sluiten graag aan op uw wensen.

 

Verlaagde prijzen

Omdat we het belangrijk vinden om zoveel mogelijk kinderen te inspireren, hebben we onze onderwijstarieven voor het nieuwe schooljaar 2016 - 2017 verlaagd.

 

Gratis entree docenten

Wist u trouwens dat docenten gratis ons museum kunnen bezoeken ter voorbereiding op een bezoek met hun klas? Graag wel van tevoren uw komst aanmelden bij de afdeling reserveringen.

Graag tot ziens!


Benieuwd naar ons nieuw educatief aanbod?

Bekijk de brochure 2016 - 2017


Educatief aanbod 2015-2016


Onderbouw

Versier jezelf
Roots, Rhythm & Rap
Boeddha zien & tekenen
Blik op de wereld
Eindeloos tekenen
Stampende beats uit Afrika
Geloven in de wereld
Het ritme van de djembé
Doe de Haka!
Sierlijke moves uit Bali
 


Bovenbouw

Boeddha zien & tekenen
Blik op de wereld
Eindeloos tekenen
Stampende beats uit Afrika
Geloven in de wereld
Het ritme van de djembé
Doe de Haka!
Sierlijke moves uit Bali
Heldere klanken uit Bali